Egy tonna potencianövelőt foglaltak le a budapesti repülőtéren

2021. március 3. – 12:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység gyanúja miatt jelentették fel a NAV munkatársai azt a hazai vállalkozást, amely gyógyszerhatósági engedély nélkül importált 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát – írja a Facebookon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A küldeményt Dubajban adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, a csomagot kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel. Már a szállítmány ellenőrzésekor felmerült az engedély nélküli import gyanúja. Ezután a NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.


A szállítmány címzettje elmondta, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Szerbiába akarta továbbszállítani. A termékeket a NAV lefoglalta a budapesti repülőtéren. Összértékük jelentős lehet, a videón fellelhető egyik potencianövelőből, a Kamagra 100 mg-ból az internetes oldalakról ugyanis kb. 3500-6000 forintért rendelhető négy darab.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!