Elon Musk 20 milliárd dollárt vesztett a bitcoin zuhanásán

2021. február 23. – 19:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bitcoin árfolyama két napja még történelmi rekordon állt, több mint 57 ezer dollár volt az értéke a kriptovalutának. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter aztán hétfőn arról beszélt, hogy a bitcoin erősen spekulatív pénzeszköz, az árfolyama nagyon kaotikusan mozog, így fizetőeszköznek egyáltalán nem hatékony, befektetésként pedig rettentő kockázatos. Az árfolyam rögtön elkezdett zuhanni, a befektetők a még mindig nagyon magas árfolyamon nekiálltak eladni a bitcoinjukat, ez pedig tovább nyomta le az árat.

A kriptopénz árfolyama most 47 ezer dollár körül jár, és továbbra is csökken. Persze ez még mindig nagyon magas árnak számít ahhoz képest, hogy tavaly egészen őszig aránylag stabilan 10 ezer dollár körül volt – ekkor kezdte néhány nagy alapkezelő komolyan venni a kriptopénzeket, és a befektetéseik nyomán egyre többen ugrottak bele a kriptobizniszbe, felhúzva ezzel az árfolyamot.

Az árfolyamzuhanás legnagyobb vesztese Elon Musk, illetve a Tesla. Musk pár hete jelentette be, hogy elkötelezett a kriptopénz iránt, és az elektromosautó-gyártó cége 1,5 milliárd dollárt fektet bitcoinba, illetve a jövőben bitcoinnal is lehet majd náluk autót venni.

A bitcoin mélyrepülése így automatikusan húzta magával a Tesla részvényárfolyamát is, a cég teljes tőzsdei értéke 110 milliárdot esett két nap alatt. Mivel Elon Musk személyes vagyona nagyrészt Tesla-részvényekből áll, ez is erősen megsínylette a bitcoin bukását: 20 milliárd dollár tűnt el a semmibe. Musk a Tesla-részvények szárnyalása miatt egy ideig a világ leggazdagabb emberének számított, ezt a címet nemrég az Amazon-alapító Jeff Bezos visszavette tőle, és most még inkább lemaradt tőle Musk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!