A magyarok fele többet vagy nehezebbet is dolgozna, hogy megtarthassa a munkáját

2021. január 26. – 22:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar dolgozók:

  • 46 százaléka ugyanannyi pénzért akár nehezebb munkát is elvállalna,
  • 53 százaléka ugyanannyiért többet is dolgozna,
  • 68 százaléka hajlandó saját költségén továbbképezni magát,
  • 66 százaléka pedig fél órával több utazást is vállalna azért, hogy megtarthassák munkahelyüket,

derült ki az MTI szerint a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián decemberi reprezentatív kutatásából, amiben 1200 embert kérdeztek meg.

A munkaerőpiaci stabilitási index 70 pont lett, ami egy százalékponttal magasabb az előző negyedévinél és az egy évvel korábbinál is. A stabilitási index azt fejezi ki egy 100 pontos skálán, hogy mennyire stabil a munkaerőpiac a munkavállalók szemszögéből, milyen lépéseket tennének meg annak érdekében, hogy megtartsák munkahelyüket, ha az veszélybe kerülne, illetve hogy megérzésük szerint milyen könnyen találnának új munkalehetőséget.

A közlemény szerint 2020 végén a munkavállalók kevésbé érezték biztosnak pozíciójukat: ugyan az előző két negyedévhez képest ez a részmutató is emelkedett, a 2020 decemberében regisztrált 77 pont tizennégy ponttal marad az egy évvel korábbi eredménynél. Az egy évvel ezelőtti 72 százalékról 60 százalékra esett azoknak az optimistáknak az aránya is, akik több mint öt évre biztosnak látják a munkahelyüket.

A közlemény szerint 2019 óta nem történt jelentős változás abban sem, hogy a dolgozók mennyire érzik úgy, hogy könnyen találnának maguknak új állást: a felmérésben regisztrált 55 pont az előző év azonos időszakában 56 pont volt.

Kövess minket Facebookon is!