Csalók küldtek sms-t és emailt az Aldi nevében

2021. január 22. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három hónappal azután, hogy csalók az Aldi logóját egy online nyereményjátékhoz használták, ismét megpróbáltak visszaélni a vállalat nevével. Ezúttal, sms-ben és emailben küldtek értesítést a cég nevével csomag érkezéséről, nyereményjátékról vagy tesztelési programról.

Az Aldi a Facebookon azt írja, hogy ők nem küldenek sms-t csomag érkezéséről, és nem hirdetnek olyan nyereményjátékot sem, aminek keretében okostelefont lehet nyerni, illetve tesztelési programban történő részvételről sem küldenek tájékoztatást emailen.

„Ezekhez az aktivitásokhoz vállalatunknak nincs köze és lehetséges, hogy az ismeretlenek csak a jelentkezők adatait szeretnék megszerezni, ehhez pedig társaságunk nevét használják. Az értesítésekre adott válaszok következtében felmerült esetleges károkért Társaságunk nem vállal felelősséget. Az ALDI által hirdetett, vagy szervezett nyereményjátékokat minden esetben megtaláljátok weboldalunkon, a www.aldi.hu címen” – fogalmaznak.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass