Majdnem összejött Elon Musknak a félmillió eladott autó 2020-ban

2021. január 3. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A negyedik negyedéves eladásokkal rekordot döntve éppen csak elmaradt a Tesla a 2020-ra kitűzött, félmilliós értékesítési céljától – írja a Bloomberg.

Az Elon Musk vezette cég végül 499 550 autót adott el tavaly, ebből több mint 180 ezret az utolsó 3 hónapban. A 2020-as adat 2019-hez képest 36 százalékos növekedést jelent, a cég szárnyalását az elektromos autók iránti kereslet növekedése hajtja még a koronavírus okozta világválság körülményei között is. A trendek hatására a Tesla részvényeinek értéke 743 százalékot nőtt tavaly, és bár a vállalat teljesítménye valóban meggyőző, ezt a mértékű szárnyalás egyes elemzők szerint nem indokolja a valós helyzet, és már inkább a tőzsdei buborék kategória. Így vagy úgy, de a részvények dübörgése a világ legnagyobb értékű autógyártójává tette a Teslát 669 milliárd becsült értékkel.

Elon Muskék 2020 januárjában, még a koronavírus pandémiává válása előtt lőtték be az évre az 500 ezer eladott autós célt, amelyet minden valószínűség szerint januárban teljesíteni is fog a cég. A Tesla olcsóbb modelljei jelenleg 35 ezer dollárnál (10,4 millió forintnál) kezdődnek az Európán kívüli piacon, Musk azt mondta, 2023-ra még lejjebb menne az árral, és 25 ezer dollárért hozzáférhető modelleket dobna a piacra. Nemrég derült ki, hogy Budapesten is nyílik egy hivatalos márkakereskedés.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!