Budapest belvárosában 20-25 százalékkal több az üres üzlethelyiség, mint egy éve

Legfontosabb

2020. december 29. – 05:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnőtt a kiadásra váró üzleti ingatlanok száma a második fél évben Budapesten, a tavaszi pandémiás időszak miatt ugyanis nagyon sok vállalkozás kényszerült végleges bezárásra, a második hullám pedig további üzletbezárásokat okoz – mondta a Világgazdaságnak Bogdán Szandra, a Kibérelem.hu nonprofit adatbázisának projektmenedzsere.

Az MTI által szemlézett cikk szerint a fővárosban most átlagosan 15-20 százalékkal, a belvárosban inkább 20-25 százalékkal több az üres üzlethelyiség, mint egy éve, miközben a keresleti oldalon nagyarányú visszaesés figyelhető meg. A belvárosi több ezer kiadatlan üzlethelyiség legnagyobb része tavaly, illetve az év elején még étteremként vagy szórakozóhelyként működött.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

A szakértők a lakáspiachoz hasonlóan az üzlethelyiségek forgalmában is növekedést várnak 2021-ben. A koronavírus-járvány átalakította a fogyasztói szokásokat és igényeket, ennek pedig haszonélvezői lehetnek azok, akik jól reagáltak a helyzetre, és most a jó helyen lévő üzlethelyiségeket is bérbe tudják venni.

A projektmenedzser szerint olyan vállalkozások fognak megerősödni, amelyek a turisták helyett a helyi lakosok igényeinek kiszolgálására fókuszálnak – olvasható a Világgazdaság keddi számában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!