Minden autós ügyfél pénzt kap vissza a Groupama Biztosítótól, mivel a pandémia idején kevesebb volt a baleset

2020. december 29. – 10:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a járványkorlátozások miatt az autókat is kevésbé használták tulajdonosaik és a balesetek száma is csökkent, a Groupama Biztosító mind a 250 ezer, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelének visszafizet egy egyszeri összeget – közölte a társaság. A biztosító arányosan 700 millió forintot térít vissza, amelyet az ügyfelek magtarthatnak vagy jótékony célra ajánlhatnak fel.

A rendkívüli járványhelyzet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások területét sem hagyta érintetlenül. Az autósok 2020-ban összességében kevesebbet használták járműveiket, kevesebb balesetet okozva. A biztosító értékeli, hogy az autótulajdonosok a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában, ezért hozta azt a döntést, hogy egy egyszeri összeget felajánl az egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek, olvasható a cég közleményében.

A cég összesen több mint 700 millió forintot ajánl fel mintegy 250 ezer, egyedi KGFB-szerződéssel rendelkező ügyfelének (ez alapján egy üzembentartóra átlagosan 2800 forint jut). A felajánlott összeget az üzembentartók 2020. december 28-án hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának egyhavi díjrészével arányosan osztják fel.

A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál.

Az ügyfelek a január első hetében induló és február végéig tartó időszakban több lehetőség közül is választhatnak:

  • rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget,
  • kérhetik annak beszámítását a meglévő KGFB szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe,
  • dönthetnek úgy is, hogy a biztosító az összeget jótékony célra használja fel az akció indulásáig kijelölt szervezetnek.

Az ügyfelek a Groupama Biztosító honlapjáról is elérhető online felületen találhatják majd meg a részletes információkat. Itt jelölhetik be azt is, hogy melyik megoldást választják. A társaság a több mint 700 millió forintos összeg azon részét, amelyről nem nyilatkoztak az üzembentartók, vagy számlaszámuk hiányában nem tudja elutalni a pénzt, teljes egészében a kiválasztott jótékony célra fordítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!