Kétszázzal több faluban lesz igényelhető jövőre a falusi CSOK

2020. december 29. – 12:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább bővíti a kormány a falusi CSOK-kal érintett települések listáját, így 2021 januárjától már 2678 településen lesz elérhető a támogatás, amely hazánk 5000 lélekszám alatti településeinek több mint 93 százaléka, közölte Gyopáros Alpár, aki a Miniszterelnökségen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az újonnan támogatott települések listája a december 28-án megjelent Magyar Közlönyben látható, az eddigiek pedig ezen a linken érhetők el.

A falusi CSOK igénybe vehető tanya, birtokközpont vagy preferált kistelepülés területén használt lakás vásárlással egybekötött bővítésre és/vagy korszerűsítésre, valamint meglévő lakás bővítésére és/vagy korszerűsítésére is.

Használt lakás vásárlására és egyidejű korszerűsítésére vagy bővítésére 1 gyermek esetén 600 ezer, 2 gyermek után 2,6 millió, 3 vagy több gyermek esetén 10 millió forint a vissza nem térítendő támogatás összege. A már meglévő otthon felújítására a felsorolt összegek fele igényelhető.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

A falusi CSOK program 2019. július 1-jei indult. Azóta közel 16 ezer befogadott kérelem érkezett több mint 83 milliárd forint értékben.

Gyopáros Alpár közleménye szerint a falusi családi otthonteremtési kedvezmény a Magyar Falu Program egyik fontos pillére, mellyel a kormány célja a falvak népességcsökkenésének megállítása, és a fiatal párok letelepedésének elősegítése vidéki környezetben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!