Tízmilliárd forintért vettek meg egy magyar startupot

2020. november 24. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyik vezető tanulási platformja, a Kahoot! felvásárolta a Drops nevű népszerű nyelvtanuló appot fejlesztő magyar startupot – írja a Forbes.

A vételár 31 millió dollár (9,4 milliárd forint), de a Drops 2020-2022-es teljesítménye függvényében további 19 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal) növekedhet. Az első részt készpénzben kapják meg, a másodikat pedig, ha esedékes lesz, készpénzben és részvényekben vegyesen. A két társalapító, Farkas Dániel és Szulyovszky Márk azonban nem száll ki a cégből, továbbra is a Drops fejlesztésén fognak dolgozni.

A Drops lényege, hogy a több mint negyven elérhető nyelvet azzal segít elsajátítani, hogy képekhez társítja a megtanulandó szavakat. Egyszerre maximum öt perc használatot engedélyez, hogy rövidebb idő alatt a felhasználók hatékonyabban fókuszáljanak a feladatra. Az appot a két nagy mobilplatformon összesen több mint 25 millióan töltötték le, és két éve a Google Play az év második legjobb appjának is megválasztotta az önfejlesztés kategóriában.

A 2013-ban alapított Kahoot! Norvégiából indult, de ma már több más európai országban és az Egyesült Államokban is jelen van. A cég nemrég több mint 215 millió dolláros befektetést kapott a Softbank nevű japán techóriástól, ezt nagyrészt terjeszkedésre költik, idén már több felvásárlást is bejelentettek – emlékeztet a Forbes.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!