Van, akinek jól alakul 2020: idén 100 milliárd dollárral nőtt Elon Musk vagyona

2020. november 24. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Bloomberg hírügynökség számításai szerint a világ három leggazdagabb emberei között jelenleg a következő a sorrend:

  • Jeff Besos (Amazon-vezér): 182 milliárd dollár
  • Elon Musk (Tesla-alapító): 127,9 milliárd dollár
  • Bill Gates (Microsoft-alapító): 127,7 milliárd dollárt

A listán hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult, ami 7,2 milliárd dollárral növelte Musk vagyonát – írta az MTI.

A 49 éves Elon Musk vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy több elemző is buboréknak tartja a Tesla árfolyamrobbanását, és például most szeptemberben is akkorát zuhantak a részvényeik, mint soha.

A Bloomberg listáján a negyedik leggazdagabb ember Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.