Rogán Antal korábbi helyettes államtitkára lett a kaszinókoncessziókat kiíró iroda elnöke

Legfontosabb

2020. november 22. – 16:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csonka Ernő lett a szeptemberben létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) elnöke, írja a Privátbankár. Az Iroda a Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye, vagyis Rogán Antal kabinetfőnök felügyelete alá tartozik. Az Iroda feladata, hogy a trafikok vagy a kaszinók üzemeltetéséről döntsön.

Csonka Ernő ügyvéd, de tapasztalt államigazgatási szakember is. 2015-2016 között a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, majd lemondott. Korábban két másik minisztériumban is helyettes államtitkárként dolgozott, illetve a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke is volt, írja a lap.

A kaszinók koncessziós szerződéseinek intézését szeptemberben Varga Mihály pénzügyminisztertől a Rogán Antal irányítása alá tartozó iroda vette át. Az iroda eddig csak javaslatot tett a koncessziókra, közreműködött a pályázatokkal kapcsolatos feladatokban, és javaslatokat tehetett az állam koncessziós tevékenységét érintő jogszabályok megalkotására.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A Nemzeti Koncessziós Irodának a jövőben ennél sokkal meghatározóbb feladatai lesznek: itt készítik elő az ajánlattételi felhívást, itt határozzák meg a pályázat tartalmát, itt készítik el a pályázat elbírálásához szükséges dokumentumokat, és itt tesznek javaslatot a miniszterelnök kabinetfőnökének a koncessziós szerződés aláírására.

Az új koncessziókat még a 2022-es választások előtt megköthetik, és az új szerződések akár 2034-ig érvényesek lehetnek.

A kormány a nyáron úgy módosította a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt, hogy kiemelt nemzetgazdasági érdek lehet, hogy ki üzemeltetheti Magyarországon a kaszinókat, egy friss kormányrendelet szerint az öt budapesti és két kelet-magyarországi kaszinó jövőbeli üzemeltetőjének kiválasztását is kiemelt nemzetgazdasági érdekké minősítették. Arról is döntöttek, hogy 5 helyett 7 kaszinót működtethet az, akivel megállapodik a kormány, így nincs akadálya annak, hogy akár a fenti hét kaszinó egy kézbe kerüljön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!