Jeff Bezos bejelentette, kik járnak először jól a 10 milliárd dolláros klímaalapjával

2020. november 16. – 22:03

Másolás

Vágólapra másolva

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója még februárban jelentette be a Bezos Earth Fund megalapítását, ma pedig Instagramján azt, hogy melyik az a 16 környezetvédelmi szervezet, amelyik megkapja az éghajlatváltozásra szánt 10 milliárd dolláros alapjának első részét, 791 millió dollárt.

Az alábbi posztjában sorolja fel mind a 16 szervezet nevét:

A milliárdos alapja nagyjából a nettó vagyona 7 százalékával egyenlő, ez is tízszer akkora összeg, mint amennyit globális szinten adtak filantróp alapítványok 2018-ban a klímaváltozás lassítására.

Az Amazon, a Microsoft és a Stripe – Bezostól eltérően – mind ígéretet tettek arra, hogy pénzt szánnak új technológiák kifejlesztésére azért, hogy csökkentsék az általuk termelt üvegházhatású gázok kibocsátását. Az Amazon 2 milliárd dolláros klímaalapjának első fordulójában a finanszírozás arra irányul, hogy minél több elektromos jármű kerüljön forgalomba, és csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást – jelentette be a társaság szeptemberben.

A Microsoft januárban közölte, hogy négy év alatt egymilliárd dollárt fog költeni olyan technológiákra, amik segítségével el tudják majd távolítani a szén-dioxidot a légkörből.

(The Verge)

(Borítókép: Mandel Ngan / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!