További 155 milliárd forint jut beruházásokra a vállalkozásoknak

2020. november 5. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb 155 milliárd forintot ad a minisztériumnak a kormány a beruházásösztönzési programok folytatására, mert úgy ítélték meg, hogy azok nagy sikert arattak – írta a karanténból a Facebookon koronavírus-fertőzött külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó kitért arra, hogy a koronavírus nemcsak az egészséget, hanem a gazdaságot is veszélyezteti, a munkahelyek megvédéséhez pedig nem segélyek, hanem beruházások kellenek.

Bejegyzése szerint 50 milliárd forintból újabb pályázatot írnak ki a közepes beruházások támogatására. Azok a cégek kapnak maximum 280 millió forintos támogatást, amik vállalják, hogy beruházásuk nyomán senkit, egyetlen munkavállalót sem bocsátanak el. A támogatás az egész beruházás egyharmadát teheti ki – ismertette Szijjártó Péter.

Az első ütemben 904 vállalat 424 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre, amivel 155 ezer munkahelyet mentettek meg – közölte. Tájékoztatása szerint megemelik 20 milliárd forinttal, 70 milliárd forintra a nagyberuházási támogatási pályázat keretösszegét, 71 nagyvállalat így 206 milliárd forintnyi nagyberuházást tud végrehajtani, amivel összesen 60 ezer munkahelyet védhetnek meg, írja az MTI.

Ötvenmilliárd forinttal 75 milliárd forintra emelik az exportnövelés céljából külföldön végrehajtott magyar vállalati beruházások támogatását; ebben a konstrukcióban 91 vállalat 250 milliárd forintnyi beruházáshoz kért támogatást. Emellett 35 milliárd forinttal, 60 milliárd forintra emelik a határon túli területeken végrehajtott magyar vállalati beruházások támogatási programját, 465 vállalat összesen 200 milliárd forintnyi határon túli beruházását fogják támogatni – közölte.

„Tehát 50+20+50+35=155 milliárd forintnyi újabb forrás munkahelyvédelemre és beruházások támogatására. Mert Magyarországnak s benne a magyar gazdaságnak működnie kell!” – írta bejegyzésében. Jelezte azt is, hogy ma van karanténjának 3. napja, az első pozitív tesztje magyar idő szerint kedden reggel volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!