Megjelent az egészségügyi szolgáltatók bértámogatásáról szóló rendelet

2020. november 5. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fekvő- vagy járóbeteg-szakellátáson kívül a mentésben, a betegszállításban, vérellátásban dolgozókra, illetve védőnőkre terjed ki az egészségügyi szakdolgozók bérét érintő, novembertől hatályos bértámogatás, amelyet az egészségügyi szolgáltatók vehetnek igénybe – az erről szóló rendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg, írja a Napi.hu. Az érintettek a 2020. novembertől számfejtésre kerülő alapbérükhöz és annak szociális hozzájárulási adójához, valamint az alapbéremelésre eső mozgóbérelemek biztosításához és annak szociális hozzájárulási adójához kapcsolódóan támogatásra jogosultak.

Az emelés mértékéről a kormányrendelet november 1-jén hatályos melléklete ír: eszerint a támogatás a fizetési osztálytól és az évek számától függ, de nem tartalmazza a munkáltató által levonásra kerülő szociális hozzájárulási adót.

A legalacsonyabb besorolásba tartozók (0–3 éves és „A” fizetési osztály) 70 570 forint támogatást kapnak havonta, míg a 49-51 évvel rendelkező „J” fizetési osztályúak 246 691 forintot. A nem egészségügyi főiskolai végzettségű egészségügyi dolgozóknál a legalacsonyabb besorolás esetén 117 687 forint, míg a legmagasabbhoz 215 378 forint tartozik. A védőnők a legalacsonyabb besorolás esetén 109 456 forint, a legmagasabb esetén 353 614 forint támogatást kapnak.

(Cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, közvetlenül az egészségügyi szakdolgozók kapnak támogatást, később pontosítottuk, hogy a szolgáltatók vehetnek igénybe bértámogatást.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!