A Mészáros Lőrinchez köthető alkusz cég nyerte a Paks 2 biztosítására kiírt tendert

2020. november 1. – 16:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egyedüli ajánlattevőként a Mészáros Csoporthoz köthető Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nyerte a Paks II. biztosítására kiírt alkuszi tendert, nettó 449,9 millió forinttal. A becsült ellenérték 185 millió forint volt, írja a napi.hu az uniós közbeszerzési közlönyre hivatkozva. Az ajánlatkérő a Paks II. Atomerőmű Zrt. volt.

A nyertes feladata egy építés-szerelés biztosítás, egy szállítmánybiztosítás és egy általános felelősségbiztosítás beszerzésével kapcsolatos fix díjas biztosítási alkuszi megbízási szerződés megkötése. Az október 15-én megkötött szerződés értelmében előzetes piacfelmérést, kockázatfelmérést, kockázatelhelyezést, és a kockázatelhelyezést követő adminisztrációs feladatok ellátását kell végeznie.

A napi.hu korábbi információi szerint Mészáros Lőrinc 2018-ban szállt be a biztosítási alkuszok piacába, akkor szerzett közvetett irányítást a Mészáros Csoport a mostani tenderen győztes cég felett. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a biztosítás-közvetítői piacon működött, nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott biztosítási alkuszként. Korábbi tulajdonosa a Keszthelyi Holding Zrt. volt. A Hungarikum Kft. később felvásárolt több kisebb alkusz céget. Tavaly a legnagyobb piaci szereplő volt Magyarországon a cég, 4,45 milliárdos árbetévellel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!