Használt autók: 852 Porschét, 18 Ferrarit, 5 Rolls-Royce-t és 3 Lamborghinit is eladtak a járvány alatt

2020. október 20. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A használtautó-piacot kevéssé rázta meg a koronavírus-járvány, a minőségi, egy-hét éves használt autókkal kereskedők számára még új vevőket is hozott a járványhelyzet – állapítja meg a DasWeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében. Magyarországon az első háromnegyed évben 586 489 gépkocsiátírást regisztráltak, és csak 2,1 százalékot esett vissza az értékesítések száma 2019 hasonló időszakához képest – idézik a Datahouse adatait.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A Volkswagen Csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletágának vezetője, Frank György az élénk forgalmat azzal magyarázza, hogy az új kocsik hiányára a fiatal, minőségi használt gépjárművek jelentenek megoldást. A márkaigazgató várakozásai szerint az utolsó negyedév forgalma még az eddigi csekély kiesést is kompenzálhatja.

A közlemény szerint januártól szeptember végéig a legtöbben alsó-középkategóriájú autót kerestek, ez tette ki a piac 29,48 százalékát, de a kisautók (22,79 százalék) és a felső középkategóriás modellek (15,28 százalék) is népszerűek voltak. A luxusautók piacán is egész sok volt az eladás: az országban új gazdára talált 852 Porsche, 18 Ferrari, 5 Rolls-Royce és 3 Lamborghini. A legnagyobb számban Budapesten, Pest megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vásároltak használt autót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!