225 kilométert is bír majd a Dacia első elektromos autója

2020. október 16. – 11:22

frissítve

225 kilométert is bír majd a Dacia első elektromos autója
Fotó: dacia.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva találja.

Ötajtós, négyüléses lesz a Dacia első elektromos autója, a Dacia Spring, ami ún. vegyes használat során kb. 225 km-t, városban pedig 295 km-t (WLTP-ciklus szerint, ami a Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárását jelenti) lesz képes futni egyetlen töltéssel, írja a Portfolio. A Renault-csoport már elkezdte az új modell előértékesítését Magyarországon, első körben száz példányt tettek elérhetővé ebben a konstrukcióban 6,5 millió forintos per darab listaáron, ugyanakkor azok, akik korábban pályáztak a 2,5 millió forintos állami támogatásra, és azt meg is ítélték nekik, már kb. 4 millió forintért hozzájuthatnak az autóhoz.

A lap úgy tudja, hogy a vásárlók mindössze négy óra alatt ki is merítették a százdarabos elővásárlási akciókeretet, ugyanakkor a vállalat azt a tájékoztatást adta, hogy az előrendelés ennek ellenére folytatódik, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a Spring ára hogyan alakul a jövőben, feljebb megy-e vagy esetleg mérséklődik. Azt kiemelték, hogy a végleges ár- és felszereltségi lista 2021-ben érkezik.

A SUV városi autónak készül, 33 kW teljesítményű motorral szerelik fel, ennek végsebessége mindössze 125 km/h. Az energiatárolást egy 26,8 kWh-s lítiumion-akkumulátor biztosítja. A Springet háztartási fali csatlakozóról fél óra alatt 9 km-re elég energiával lehet feltölteni, míg egy 30 kW-os egyenáramú töltőről nagyjából egy óra alatt lehet teljesen feltölteni, ám a gyorstöltések általában jobban lerövidítik az akkumulátor élettartamát, mint a hagyományos időigényesebbek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!