A mentők kapták idén a legtöbb pénzt az 1 százalékokból

2020. október 02. – 07:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt öt évben csaknem hatszázezerrel kevesebben rendelkeztek adójuk egy százalékáról hazai civil szervezetek számára – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb statisztikájából, amit a Világgazdaság ismertetett.

Idén az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak ajánlották fel legtöbben adójuk egy százalékát. A járvány alatt indított kampánynak is köszönhető, hogy egy év alatt bő százmillió forinttal több felajánlás érkezett hozzájuk, amivel a legtámogatottabb szervezetté léptek elő a tavalyi harmadik helyük után.

Az állatvédő egyesületek közül a Noé Bárkája került be a legnagyobb kedvezményezettek közé.

A magyarországi vallási közösségek idén 7,8 milliárd forintot kaptak 1,4 millió nyilatkozótól. A legtöbb adományt, csaknem négymilliárd forintot a Magyar Katolikus Egyház kapta, a Magyarországi Református Egyháznak 1,6 milliárd forintot utaltak.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass