Orbán: Járvány ide vagy oda, újra lesz 13. havi nyugdíj

2020. október 1. – 11:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A következő évben megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda” – mondta Orbán Viktor az Idősügyi Tanács ülése után felvett Facebook-videójában. A kormányfő arról beszélt, hogy a mostani ősz az idősek számára nehezebb lesz, mint a tavasz volt. Mindezt azzal indokolta, hogy a nemzeti konzultáción az emberek azt akarták, tartsák működésben az országot.

„Nem szeretnék zsákbamacskát árulni. Az előttünk álló hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy az ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, az iskoláinkat, a munkahelyeket, a sportlétesítményeket, a színházainkat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is.”

A miniszterelnök azt mondta: ez fokozott figyelmet követel mindenkitől. „A veszély jelentős, ha nem vigyázunk és figyelünk egymásra, sok életet veszítünk el. Olyanokat is, amelyeket egyébként megmenthettünk volna.”

Orbán szavai szerint az Idősügyi Tanács ülésén is mindenkit az érdekelt, mi lesz a 13. havi nyugdíjjal, miután a járvány megviseli a gazdaságot. „Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében, hogy a következő évben megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését – járvány ide, vagy oda” – mondta a kormányfő.

Az Országgyűlés idén júliusban szavazta meg, hogy 2021-től négy lépcsőben fokozatosan visszavezetik a 13. havi nyugdíjat. Az első évben egy-, a második évben kettő-, a harmadikban háromheti nyugdíj jár majd, míg végül 2024-től egy teljes havi plusznyugdíjat kapnak a nyugdíjasok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!