Bevásárolná magát a Libribe az Orbán Balázs-féle alapítvány

2020. október 1. – 17:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tárgyalásokat kezdett az Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, amivel kapcsolatban a felek jogilag nem kötelező érvényű megállapodást írtak alá” – írja közleményében az MCC, amelynek kuratóriumi elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

„A társaság megvásárlása esetén a vevő közvetve a Libri-Bookline Zrt. (illetve a Libri-Bookline Csoport) stratégiai kisebbségi tulajdonosa lenne, és a többségi tulajdonossal közösen irányítja majd a cégcsoport működését” – teszik hozzá.

A közlemény megjelenése után a Válasz Online töltött fel egy múlt héten készült fényképet a Facebook-oldalára, amin az látható, ahogy Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója és Spéder Zoltán, az Index korábbi tulajdonosa tárgyalnak.

A lap a posztjában hozzáteszi, Spéder volt „a takarékszövetkezeti integráció kulcsfigurája, majd Simicska Lajoshoz hasonlóan tőle is megvonta a bizalmat a Fidesz-felsőelit, és 2016 nyarán koordinált támadássorozatot indított ellene a kormányzati média. Majd’ mindenét eladta, szinte mindenhonnan kivonult: az FHB-ból, a BIF Nyrt.-ből, az Index mögötti cégekből, a Portfolio.hu-ból, az InfoRádióból. A mai hír pedig az, hogy az MCC tárgyalásokat kezdett a Spéder-tulajdonú Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, melynek eredményeként közvetve a Libri-Bookline Csoport kisebbségi tulajdonosa lehet. A NER tehát – Spéder közreműködésével – beleharapott a könyvpiacba. Rögtön a legnagyobb falatba.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!