Csaknem 7 milliárdos árbevételt hozott össze fél év alatt a lélegeztetőgépekre ráálló kis magyar IT-cég

2020. szeptember 30. – 18:48

frissítve

Csaknem 7 milliárdos árbevételt hozott össze fél év alatt a lélegeztetőgépekre ráálló kis magyar IT-cég

Másolás

Vágólapra másolva

Működésének eddigi legmagasabb árbevételét, csaknem 7 milliárd forintot ért el az idei első fél évben az OTT-ONE Nyrt., közölte a cég szerdán.

A cég a járványon keresett nagyot: a tavaszi hullám alatt többek közt 800 lélegeztetőgép értékesítéséről írtak alá megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM), valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, összesen több mint 12,4 milliárd forint értékben.

A KKM megrendelésére legyártott lélegeztetőgépeket és felszereléseket leszállították, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által megrendelt eszközöket pedig majd csak később szállítják, ez további 7,7 milliárd forinttal növeli majd az OTT-ONE idei árbevételét. A cégnek egyébként eredetileg nem ez volt a profilja, inkább IT-megoldásokban utaztak, de aztán jött a vírus, és ráálltak az egészségügyi felszerelések kereskedelmére is.

(Borítókép: A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket pakolnak ki a Wizz Air Kínából érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. május 9-én. Fotó: Botár Gergely / kormany.hu / MTI)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass