Az ateista egyház, ami ágyasokat képez ki hamarosan érkező, földön kívüli teremtőinknek

2022. február 18. – 05:06

Az ateista egyház, ami ágyasokat képez ki hamarosan érkező, földön kívüli teremtőinknek
Forrás: www.rael.org

Másolás

Vágólapra másolva

Miért jó vallásosnak lenni? Nagyon leegyszerűsítve: jó érzéssel tölt el sokakat, hogy egy csomó olyan emberrel alkotnak közösséget, akikkel alapvető dolgokról ugyanazt gondolják. A vallási egyházak (ez a szókapcsolat mindjárt értelmet nyer) azonban a történelem során sokat változtak, kötődnek hozzájuk jó és rossz dolgok is. Persze a legtöbb azt gondolja, hogy csak az igaz, amit ők állítanak, mindenki más téved, és mivel ez hit kérdése, nem is feltétlenül létezik jó válasz arra, hogy kinek van igaza.

Na de mi lenne, ha lenne egy egyház, ami teljesen elveti a spiritualitást, a tudományra épít, és ami úgy tesz, mintha egyszerűen fel lehetne oldani a többi egyház közötti különbséget?

Valószínűleg ugyanezt gondolhatta Raël (született Claude Vorilhon), miután egy kirándulás során az emberiséget teremtő, földön kívüli faj, az elohim (ami Isten egyik megnevezése a Bibliában) képviselői leszálltak előtte egy űrhajóval, és a Biblia segítségével elmagyarázták neki, hogyan avatkoztak bele az emberiség fejlődésébe az évezredek során.

Ez Raël elmondása szerint 1973 decemberében történt, erről az első, 1974-ben megjelent könyvében (25. oldal) ír. Szerencsére magyarul is olvasható, bár a weboldalon található leírás alapján érdemes lehet engedni a fordítás minőségével kapcsolatos elvárásokból.

A második, 1976-os könyvében már egy második találkozásról ír. Állítása szerint 1975-ben megint találkozott az embernél valamivel alacsonyabb, halványzöld bőrű, mandulavágású szemű elohákkal (ez az elohim egyes száma), akik az űrhajójukkal elvitték a Naprendszeren kívüli, de még a galaxisunkban található világukba (142. oldal). Ott az elohák bemutattak neki hat biológiai robotnőt, akikkel szexelhetett, majd leklónozták, és megtanították neki, hogyan kell érzékien meditálni. Ez a történet ismerős lehet az 1950–60-as évek amerikai ufós-emberrablós történeteiből (a téma egyik legfontosabb videóját itt nézheti meg).

Az elohák egyik fontos adottsága (Raël szerint), hogy nagyon nőiesek, sőt. „A legnőiesebb földi nő csak tizedannyira nőies, mint az elohim.” Az elohim bolygóján szabad a szerelem, nem létezik féltékenység, és mindenki azzal szexel, akivel csak akar.

Művészi elképzelés az elohákról (Luis Fernando Barros grafikája) és egy raëlista nő, aki ez egyház jelképe mellett pózol – Források: raelian.com / Wikipedia Művészi elképzelés az elohákról (Luis Fernando Barros grafikája) és egy raëlista nő, aki ez egyház jelképe mellett pózol – Források: raelian.com / Wikipedia
Művészi elképzelés az elohákról (Luis Fernando Barros grafikája) és egy raëlista nő, aki ez egyház jelképe mellett pózol – Források: raelian.com / Wikipedia

Nos, ezek a földönkívüliek (Raël szerint legalábbis, és ezt egyébként a cikk szinte minden mondatához tessék odaképzelni) 25 ezer éve megérkeztek a Földre, élhetővé tették, és a fejlett technológiai vívmányaikkal megteremtették az élőlényeket. Az embereket a saját képükre formálták, a raëlizmus hívei szerint innen ered a Teremtés könyvének hasonló részlete. Egy újabb apró hasonlóság, hogy a projektet vezető tudóst Yahweh-nek hívták, az első két embert pedig Ádámnak és Évának. Az elohim valójában hét faj csoportja, ezért eredetileg hét emberfajt kreáltak, de a lila, kék és zöld emberek már kihaltak. Ez alapján talán érthető, hogy elvetik a darwini evolúció elméletét, tudományos teremtéspártinak tartják magukat.

Az elohák bolygóján persze az is kiderült, hogy Yahweh Raël apja (a próféta neve Izrael nevéből származik), Jézus pedig a féltesója.

A teremtők itt hagytak negyven elohim-ember hibridet is, ők a világtörténelemből ismert próféták (például Mohamed, Jézus és Buddha), és a különböző vallások és mítoszok valójában csak az elohimről való emlékeink elferdítései. A Sátán például egy kisebbségben lévő elohim csoport vezetője, aki ellenzi a genetikai kísérletezgetést. A különböző áradásmítoszok is arra az esetre vezethetők vissza, amikor ez a vezető megpróbálta elpusztítani a laborban gyártott emberiséget. Noé bárkája természetesen egy űrhajó volt, amivel a teremtőink megmentettek minket. Nem vetik el egyébként a többi vallást, inkább úgy tekintenek rájuk, mint elődökre, amik mind más-más információmorzsákat csöpögtettek az emberiség valódi eredetéről, amit a raëlista egyház összerakott.

Claude Vorilhon 2003-ban Sao Paulóban egy sajtótájékoztatón – Fotó: Mauricio Lima / AFP
Claude Vorilhon 2003-ban Sao Paulóban egy sajtótájékoztatón – Fotó: Mauricio Lima / AFP

Mint a legtöbb jó szektánál, ebben az esetben is pont úgy alakultak a dolgok, hogy az elohim csak és kizárólag Raëllel hajlandó kommunikálni, méghozzá telepatikusan. Ennek ellenére folyamatosan megfigyelnek minden egyes embert, hogy eldöntsék, ki érdemes az örök életre, és ki nem. Ez nem lehet könnyű, mert jelenleg nagyjából 7 927 804 957 ember él a Földön, Raël könyve szerint viszont csak 90 ezer eloha él a bolygójukon. Persze lehet, hogy annyira fejlettek, hogy meg tudják oldani, bár a Facebooknál is gyakran probléma, hogy túl kevés moderátor van túl sok felhasználóra.

Ha már itt tartunk, és mielőtt még nagyon belemelegedünk a részletekbe, rögzítsük, hogy itt nem pár tucat holdkórosról van szó:

A raëlista egyháznak nagyjából százezer híve van.

Az egyház alapítója azt állítja, hogy ő a negyvenedik próféta, az utolsó, de hogy miért, az nem egyértelmű. Először azt állította, hogy katolikus anyja és zsidó apja miatt hídként létezik a két nagy vallás között, később viszont már azt mondta, az is közrejátszott, hogy francia, ugyanis az elohim nyitottabbnak, befogadóbbnak tartja Franciaországot, mint a többit. Persze ne felejtsük el, hogy az eloha tudós, Yahweh fia.

Ha valaki a nem hivatalos verzióra kíváncsi, akkor viszont 1946-ban született egy francia faluban. Az édesanyja ekkor 15 éves volt, az apja a nácik elől menekült Franciaországba (32. oldal). Raël nagynénje szerint a férfi a háború végén hazament a feleségéhez és családjához, hátrahagyva a 15 éves, terhes Colette Vorilhont, akit azért néha meglátogatott.

A raëlista egyház 1976-ban indult, ma már szinte minden kontinensen vannak hívei. A szimbóluma egy Dávid-csillag egy szvasztikával a közepén. Saját elmondásuk szerint ez valójában egy felfelé mutató háromszög (a végtelenül nagyot képviseli), egy lefelé mutató háromszög (ami a végtelenül kicsit jelképezi) és egy szvasztika, ami a végtelen idő szimbóluma. Még szvasztikarehabilitációs napot is tartanak. Mivel utólag rájöttek, hogy a szvasztika a nyugati világban érthető okokból nem kifejezetten népszerű, van egy alternatív logójuk is, amin a csillag közepén egy szvasztikaszerű örvény van.

Az egyház hatszintű, a csúcsra természetesen a Kísérők Kísérője, a Csillagközi Kísérő, Raël került. A szekta szervezet egyik fő célja, hogy létrehozzanak egy elohim konzulátust a Földön, hogy amikor visszatérnek a teremtők, legyen hova leszállniuk. Ugyanis lassan jönnek (2035 a mostani dátum), mert a ledobott atombombákkal elkezdődött az apokalipszis kora. Az emberiség most dönti el, hogy végzünk egymással, vagy a tudomány segítségével elérjük az igazi békét (nem is nagyon hisznek államokban, az egységes Földet várják). Ha megvan a béke, jön a következő elohim űrhajó, és a segítségükkel még jobb lesz nekünk.

2003-ban jött rá, hogy ő valójában Maitréja, a következő Buddha, aki magától eléri a teljes megvilágosodást. Gyakorlatilag az összes nagy világvallásból átemelt elemeket a sajátjába, ami nem meglepő, hiszen tanítása szerint azok ágyaztak meg a raëlizmusnak.

Nem csak követséggel készülnek. Raël kialakította a Raël Angyalainak Rendjét. A kizárólag nőkből álló csoport tagjait arra képzik ki, hogy az érkező elohák ágyasai, társai legyenek. Ezenkívül egyébként a teljes nemi egyenjogúságot hirdetik, minden évben tartanak topless felvonulásokat, mert úgy látják, hogy ha egy férfi mellbimbói látszódhatnak, akkor a nőké is. Fontosnak tartják, hogy az emberek megismerjék a saját szexualitásukat, kísérletezzenek, és a homoszexualitást is támogatják – viszont mindezt beleegyező felnőttek között, elutasítják a szexuális erőszakot, a pedofíliát és a vérfertőző kapcsolatokat. Ha valakiről kiderül, hogy nem közös megegyezés után létesített szexuális kapcsolatot valakivel, akkor hét évre kiközösítik az egyházból. Azért ennyi időre, mert Raël szerint ennyi idő alatt cserélődik ki az ember összes sejtje.

Az érzéki meditálás a tanítások egyik fontos eleme. Ez egy vezetett meditáció, amivel a tagok telepatikus kapcsolattal szeretetet küldenek az elohim bolygóra, így harmóniába kerülnek a végtelennel. A végső cél a kozmikus orgazmus elérése, ami elvileg az érzékelés legvégső kiteljesedése.

A spiritualitást teljesen elvetik, az örök életet is tudományos oldalról közelítik meg: nem lélekvándorlással lehet elérni, hanem klónozással. A 2000-es évek elején bejelentették, hogy sikeresen klónoztak embert, és megszületett Baby Eve. Erre azóta semmilyen bizonyítékot nem adtak, pedig ígérték, hogy napokon belül mindent bebizonyítanak. Az esetről még egy Saturday Night Live-szkeccs is született.

A szekta folyamatosan toboroz, az egyik ilyen eseményről érdekes riport készült, amit itt olvashat el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!