Fact check: „Ez a nő beperelte a szüleit, mert nem kérdezték meg tőle, hogy meg akar-e születni”

2023. május 28. – 22:03

Másolás

Vágólapra másolva

Kass Theaz egy közepesen népszerű tiktokker, 145 ezer követővel (az igazi nagypályás Tiktok-sztárság több tízmilliónál indul). Valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy egyszer a magyar média fogja a szárnyaira kapni, de mégis ez történt: az Index, a Blikk és a Life.hu is megírta róla, hogy „beperelte a szüleit, mert nem kérték a hozzájárulását ahhoz, hogy megszülessen”. Mivel a Life.hu cikkei az Origo címlapján is megjelennek, ez azt jelenti, hogy a magyar online sajtó négy jelenlegi legnagyobb elérésű felülete közül három megjelentette a sztorit.

Ami persze már első hallásra is minimum gyanús annyira, hogy az ember megnézze a hölgy Tiktok-csatornáján a névjegyet, ahol gyakorlatilag egyetlen tudnivalóként, csupa nagybetűvel szerepel, hogy egy szatíra-csatornáról van szó.

A három magyar lap egyébként jellemzően egymást jelölte meg forrásként, kivéve a Blikket, ami a brit bulvárlap Sunt. A Sun cikke a címében ugyanezt állítja, bár ügyesen, idézetként megfogalmazva a tiktokkertől, aztán a cikk szövegében összesen négyszer említi meg, hogy az egész csak vicc volt. Hogy aztán az utolsó bekezdést egy az egyben annak szentelje, hogy a kommentelők először össze voltak zavarodva, de aztán rájöttek, hogy trollkodás volt az egész.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!