A YouTube a tinédzsereknek már nem fog fitneszről és testsúlyról szóló videókat ajánlani

2024. szeptember 5. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube korlátozza a 13-17 évesek hozzáférését a testsúllyal és fitnesszel kapcsolatos videókhoz, jelentette be a platform, írta a Guardian.

A tinédzserek direkt kereséssel elérik majd ezeket a videókat, de a Youtube algoritmusa nem fogja eléjük önteni a hasonló tematikájú felvételeket, így nem keverednek egy végeláthatatlan spirálba.

A döntés hátterében az áll, hogy szakértők szerint káros az ha, a fiatalok állandóan olyan videókat néznek, amelyek fittségi szinteket, testsúlyokat vagy más fizikai jellemzőket idealizálnak.

A YouTube kiemelte, hogy ezek a videók önmagukban nem sértik az irányelveiket, de tisztában vannak vele, hogy a megnézésük hatással lehet felhasználóik közérzetére. Arra jutottak, hogy míg egy-egy ilyen videó megtekintése ártalmatlan, nagy tömegben fogyasztva, többször megnézve már ártalmas lehet.

Az új irányelvek, amelyeket világszerte bevezetnek, olyan tartalmakra vonatkoznak, amelyek egyes fizikai tulajdonságokat másokkal szemben idealizálnak, például ilyenek az orr vékonyabbá tételét célzó szépségápolási programok, vagy a fittséget, testsúlyt idealizálják, esetleg egy bizonyos külső elérésére, vagy agresszióra, fizikai megfélemlítésre ösztönöznek.

„Miközben a tinédzserek azon gondolkodnak, hogy kik is ők valójában, és milyen elvárásokat támasztanak magukkal szemben, az idealizált sztenderdeket bemutató tartalmak ismételt fogyasztása irreális belső normákat kezd kialakítani, ez pedig egyeseknél negatív képzetek kialakulásához vezethet önmagukról” – mondta Garth Graham, a YouTube globális egészségügyi vezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!