Alessandro Michele a Gucci után a Valentino kreatívigazgatója lesz

2024. március 30. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Alessandro Michelét nevezték ki a Valentino olasz divatház kreatívigazgatójává. A divattervező korábban nyolc évig volt a Gucci kreatívigazgatója, de április 2-tól már a konkurens divatháznál tölti be a pozíciót, írj a Guardian.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Valentino-ház tagja lehetek. Óriási örömöt és felelősséget érzek, hogy egy olyan couture házhoz csatlakozhatok, amely a szépség szót a kifinomultság és a kecsesség kollektív történetébe véste” – írta Michele az Instagram-oldalán.

Michele alatt a Gucci bevételei közel megháromszorozódtak, miközben a ház nem volt botrányoktól sem mentes: előfordult, hogy rasszizmussal vádolták meg őket, máskor egy modell tiltakozott a kifutón, miután a márka kényszerzubbony-hatású ruhákban vonultatta fel modelljeit.

A márka darabjait a magyar politikai és gazdasági elit is szívesen viseli, legutóbb Orbán Viktor lányát, Flórát fotózták le oldalán egy 600 ezres Gucci táskával a miniszterelnök Donald Trumpnál tett látogatása alkalmával.

Alessandro Michele első Valentino-kollekciója a 2025-ös tavaszi-nyári divatbemutatók során debütálhat majd, a szeptemberi Párizsi Divathét alkalmával. Michele Pierpaolo Picciolit váltja, aki 25 éven dolgozott a Valentinónál, ő elhagyja a céget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!