A bőrruhás Szentkirályi Alexandra és csendes luxust kedvelő férje lettek a legjobban öltözött politikusok 2023-ban

2024. január 13. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Szokásos évértékelő cikkeink mellett a múlt év végén a kilencvenes évek hagyományát felelevenítve arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzák meg, szerintük ki volt 2023 legjobban öltözött hazai politikusa. Öt kategóriát állítottunk fel, ezek mindegyikébe 4-4 politikus került, nemtől, kortól, párttagságtól és pozíciótól függetlenül, kizárólag az alapján, hogy milyen öltözékekben láttuk őket az elmúlt egy évben. A szavazás lezárult, megvannak az eredmények, úgyhogy most kapaszkodjon meg, eredményt hirdetünk!

A bátrak

Ebbe a kategóriába olyanokat válogattunk, akik nem félnek megmutatni, hogy politikusként is lehet izgalmasan és színesen öltözködni, a sokszor unalmas szürke öltöny-zakó-kosztüm szentháromságba is be lehet csempészni az egyéniséget.

Úgy tűnik azonban, hogy a színkavalkádot és az extrém megoldásokat kevésbé értékelték az olvasóink, így az összesített eredmény alapján egy szokatlannak mondható, de mégis fekete bőrruhás szettel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nyerte a kategóriát 6 ponttal.

Végeredmény:

  1. Szentkirályi Alexandra 6
  2. Dúró Dóra 4,2
  3. Tóth Edina 3,6
  4. Jeneiné Rubovszky Csilla 3
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A magyarosak

Ide olyanokat válogattunk, akik előszeretettel csempészik bele a mindennapi szettjeikbe a tradicionális magyar stílusjegyeket, szívesen vesznek fel sujtásos, paszományos vagy matyó hímzéses és egyéb magyaros mintás ruhákat, zakókat, mellényeket.

A kategóriát szoros versenyben Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a matyóhímzés rajongója nyerte meg, lekörözve nemcsak Kövér Lászlót és Dunai Mónikát, de Novák Elődöt is.

Végeredmény:

  1. Koncz Zsófia 3,6
  2. Dunai Mónika 3,2
  3. Novák Előd 3,1
  4. Kövér László 2,9
Fotó: Koncz Zófia / Facebook
Fotó: Koncz Zófia / Facebook

A sportosak

Hiába tartanak fiatalon a Jordanek, úgy tűnik ebben a kategóriában nem voltak elegek Szijjártó Péter külügyminiszternek a győzelemhez, sőt, jóval lemaradt a parlament fiataljai mögött. Fej fej melletti szoros verseny után végül Ungár Péter nyerte a kategóriát, minimálisan megelőzve Hajnal Miklóst.

Végeredmény:

  1. Ungár Péter 5,3
  2. Hajnal Miklós 5,1
  3. Szijjártó Péter 3,9
  4. Gyurcsány Ferenc 3,5
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A csendes luxus hívei

2023 a csendes luxus éve volt a divatban, és ez nem kerülte el a magyar politikusokat sem, a kategóriát pedig fölényesen nyerte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki hol gazdag amerikai nagybácsinak, hol mágnásnak tűnt a róla megjelent fotók alapján. Meglepetés, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter jobban szerepelt ebben a kategóriában, mint a sportosban, de még így is jóval lemaradt a honvédelmi miniszter mögött.

  1. Szalay-Bobrovniczky Kristóf 6
  2. Szijjártó Péter 4,9
  3. Rogán Antal 4,7
  4. Bánki Erik 4,3
Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf / Facebook
Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf / Facebook

A vidék urai

A kategória egyértelmű győztese Lázár János, aki fölényesen verte a többi jelöltet, Kovács Zoltán a vadászos összeállításaival, Semjén Zsolt pedig a könyökplecsnis zakójával sem tudta szorongatni az építési és közlekedési minisztert.

Végeredmény:

  1. Lázár János 5,4
  2. Kovács Zoltán 3,7
  3. Kósa Lajos 3,3
  4. Semjén Zsolt 2,9
Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!