Billie Eilish: Vonzódom a nőkhöz

2023. november 14. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Nőnek lenni egy állandó harc” – mondta Billie Eilish a Varietynek adott interjúban, amelynek során az is szóba került, hogy 12 éves kora óta vegetáriánus, sosem tartotta magát „csajos csajnak”, és élete nagy részében azt hitte, hogy a nők nem is kedvelik őt igazán.

„Szoros kapcsolatom van azokkal a nőkkel, akik az életem részei. Fizikailag is vonzódom a nőkhöz, de sokszor megrémítenek a szépségükkel és a jelenlétükkel.”

A 21 éves, hétszeres Grammy- és Golden Globe-díjas énekesnő beszélt arról is, hogy milyen teherrel járt az, hogy gyorsan kellett felnőnie. „Megfeledkeztem arról, hogy még mindig fiatal vagyok, aki még egy csomó dolgot csinálhat az életében.”

Eilish mindössze 13 éves volt, amikor idősebb testvérével, Finneas O'Connell-lal feldolgozták az Ocean Eyes c. számot, ami a SoundCloudon jelent meg, és óriási sikert aratott. Így már kiskamaszként megtapasztalta azt, milyen is ismertnek lenni, amikor az egész világ figyeli minden lépését, és boldog-boldogtalan megjegyzéseket tesz a tehetségére és a kinézetére. Eilish szerint sokáig frusztrálta az, hogy a karrierje kezdetén az embereket leginkább az érdekelte, hogy kivel randizik, melyik nemhez vonzódik, miért úgy öltözködik, ahogy, sőt egy időben azt terjesztették róla, hogy titokban sátánista.

A kezdeti sikerek után felfelé vezetett az út. Eilish egymás után zsebelte be a díjakat, és egymás után adta ki toplistás számait. Mikor 2019-ben a Bad Guy c. kislemeze elnyerte a legsikeresebb album díját, azt hitte, végre igazán boldog. „De ez csak egy külső megerősítés volt. Azt hiszem, valamikor tavaly jöttem rá, hogy

meg kell találnom magamban, a magánéletemben azokat a dolgokat, amik igazán boldoggá tesznek. Azokat a dolgokat, amiknek semmi közük a külvilághoz, az internethez és a státuszomhoz”

– mondta Eilish. Ezért is döntött úgy, hogy kilép a komfortzónájából, és kipróbálja magát más szerepben is. Egészen pontosan Eva szerepében, aki az amerikai horrorszatíra, az Amazon Prime Video oldalán debütáló Swarm c. sorozat egyik szereplője.

Eilish szerint mindig is problémái voltak azzal, hogy viszonyuljon a szexualitáshoz és nőiességéhez. Ez a viszony csak mostanában kezdett átalakulni a Barbie-filmhez írt What Was I Made For? c. dal hatására. „Soha nem éreztem magam igazán nőnek és kívánatosnak sem. Győzködnöm kell magam arról, hogy egy csinos lány vagyok” – mondta.

Miközben egész életében ezek az érzések kavarogtak benne, a népszerű énekesnő egyre nagyobb figyelmet kapott, nemcsak a tehetsége, hanem az alakja és a kinézete miatt is. Ez a figyelem sokszor kényelmetlen, ezért is hord sokszor bő, túlméretezett ruhákat. „Soha senki nem mond semmit a férfiak testéről. Ha izmos, ha nem, ha vékony, ha pufók, ha apás tested van, minden király és mindenki örül neki. Tudod miért? Mert a lányok kedvesek, nem érdekli őket, mert mi olyannak látjuk az embereket, amilyenek!” – tette hozzá Eilish.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!