Ötféle Häagen-Dazs vanília aromájú jégkrémet hívott vissza a gyártó

2022. augusztus 10. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fizetett, a kormánypárti Magyar Nemzetben közzétett hirdetésben hívott vissza a gyártó General Mills ötféle Häagen-Dazs jégkrémet. A vaníliaalapú jégkrémekbe ugyanis egyes esetekben olyan vaníliakivonat került, amely nyomokban 2-klór-etanolt (2CE) tartalmazott. Ez egy olyan klórszármazék, amely az egészségre ártalmas lehet.

A cég közlése szerint az alábbi 420 és 460 milliliteres termékeket érinti a visszahívás:

  • 8x460ml-es kiszerelésű Häagen-Dazs Belga csokoládés jégkrém, lejárati dátum: 2023.03.30.;
  • 8x460ml-es kiszerelésű Häagen-Dazs Vanília jégkrém makadámdióval, lejárati dátum: 2023.04.04.;
  • 8x460ml-es kiszerelésű Häagen-Dazs Vanília jégkrém makadámdióval, lejárati dátum: 2023.04.21.;
  • 8x460ml-es kiszerelésű Häagen-Dazs Vanília „Praliné” jégkrém, lejárati dátum: 2023.04.09. és
  • 8x420ml-es kiszerelésű Häagen-Dazs DUO Belga csokoládé, vanília jégkrém, lejárati dátum: 2023.04.15.

A társaság megjegyzi: korábban már döntöttek a Häagen-Dazs(TM) Vanília fagylalt önkéntes visszahívásáról, de elővigyázatosságból rendelték el augusztus elsején ennek az öt „vanília aroma alapú” jégkrémnek a visszahívásáról is a felmerült 2CE-kockázat miatt.

Azokat, akik már vettek ilyen jégkrémet, arra kérik, hogy a terméket a szavatossági időn belül se fogyasszák el, hanem vigyék vissza oda, ahol megvásárolták. „A termék teljes vételára a vásárlás helyén fizetési bizonylat (nyugta) bemutatása nélkül is visszatérítésre kerül” – olvasható a közleményükben. Akinek termék visszajuttatásával kapcsolatban bármi kérdése van, a forgalmazó Maresi Foodbroker Kft.-t keresheti a 36-1-248-3030 telefonszámon vagy az office@maresi.hu e-mail címen.

A General Mills közölte azt is, hogy a probléma felmerülése óta minden beszállítójánál megerősítette az ellenőrzéseket.

A 2-klór-etanol a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet tájékoztató oldala szerint jellegzetes szagú, színtelen folyadék. Súlyosan irritálja a szemet és a légutakat, hatással lehet a központi idegrendszerre, a szív-érrendszerre, a vesére és a májra, okozhat szívrendellenességet, alacsony vérnyomást, vesekárosodást, májkárosodást és légzési elégtelenséget is – olvasható a felsorolásukban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!