Vízilabda

RSS

Dokumentumfilm készül Kemény Dénes aranycsapatáról

Zákonyi S. Tamás rendező Benedek Tibor tavalyi halála után döntötte el, hogy meg kell csinálni ezt a filmet.

Nagy Viktor nemcsak védett, szállóigét is teremtett

A 37 éves kapus 2008-ban az olimpia előtt került ki a győztes pólócsapatból, olimpiai bronzzal fejezte be. „Könnyre fakasztottak a srácok” – mondta a meccs után.

Bronzérmes az olimpián a férfi pólóválogatott, 9-5-re verték Spanyolországot

A második félidőben gólt sem kapott a szinte végig emberhátrányban játszó magyar válogatott, amiből a végére hárman is kipontozózdtak. Pályafutása utolsó meccsét játszotta Nagy Viktor. Az ő hatalmas védései mellett óriási negyedik negyedes hajrával lett meg újra az érem tizenhárom év után a csapatnak.

Újabb kajakarany, történelmi bronz női pólóban, amerikai és francia labdajátéksikerek

A női kajak négyes folytatta jó sorozatát, és zsinórban harmadszor is olimpiai bajnok lett, míg rossz szériájukat megszakítva a női pólósok megszerezték a szakág első olimpiai érmét. Ez történt ma az olimpián.

Látványos kapusgóllal zárta le a női vízilabda-válogatott a bronzmeccset

Magyari Alda védett, aztán üres kapuba talált be az oroszok ellen az olimpián.

Magyar arany és bronz – az összes szombati magyar eredmény egy helyen

A férfi öttusázók versenye is folytatódik az olimpián, a birkózó Muszukajev Iszmail ötödik, az öttusázó Marosi Ádám a hatodik lett.

Történelmi siker: bronzérmes a magyar női pólóválogatott, 11-9-re verték az oroszokat

Pocsék, 3-0-ra elveszített harmadik negyed után 4-1-es utolsó negyeddel, benne utolsó másodpercekben lőtt kapusgóllal sikerült megnyerni a magyar női vízilabda első olimpiai érmét.

Kikapott a férfi pólóválogatott a görögöktől az olimpiai elődöntőben, a bronzért játszhat vasárnap

A magyar vízilabda-válogatott a tornán másodjára is kikapott Görögországtól, így nem jutott be az olimpiai döntőbe. A 9-6-re végződő meccsen végig a görögök akarata érvényesült. A magyar lövők elbizonytalanodtak, hiába működött jól a védekezés.

Olimpiai elődöntő: Magyarország–Spanyolország 6-8

A női pólósok sorozatban a negyedik olimpiai elődöntőt veszítették el. A spanyolok végig vezettek és irányították a meccset, nem tudtunk mit kezdeni a zárt védekezésükkel. A magyar csapat csak az utolsó negyedben játszott jól, de akkorra már négygólos hátrányban volt.

Az olimpia egyik legnagyobb védését mutatta be a magyar vízilabda-válogatott kapusa, de a videóbíró ezt felülírta

Úgy tűnt, hogy Nagy Viktor hatalmas bravúrral kiszedte a horvát Luka Bukić lövését, de a technika bent látta a labdát a kapuban.

Vízilabda olimpiai negyeddöntő: Magyarország – Horvátország 15-11

Hatalmas meccset játszottak a magyar pólósok. Bár támadásban sok volt a pontatlanság, Nagy Viktor bravúros védésekkel hatástalanította a horvátokat, így végül sima győzelemmel jutottunk az elődöntőbe, ahol Görögország lesz az ellenfél.

Minden kajak-kenusunk továbbjutott – ez történt szerdán a magyarokkal az olimpián

Atlétikában viszont továbbra sem jönnek a sikerek. Olasz Anna átúszott a mába, és 4. lett.

Két arany, két ezüst, egy bronz az olimpia magyar szuperkeddjén

Nem tudtak leállni sportolóink, a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás aranyérmet, a kajakos Varga Ádám és a vitorlázó Berecz Zsombor ezüstérmet, a kajakos Kozák Danuta és Bodonyi Dóra kettese bronzérmet nyert kedden az olimpián. A birkózó Lőrincz Viktor a döntőbe, a női vízipólócsapat az elődöntőbe jutott – ez történt kedden az olimpián.

Vízilabda olimpiai negyeddöntő: Hollandia – Magyarország 11-14

Az utolsó negyedben mínusz háromról még egyenlítettek a hollandok de 10-10 után, főleg Magyari hatalmas védéseinek köszönhetően, már nem volt esélyük. A döntőért csütörtökön a spanyolokkal játszunk.

Lőrincz Tamás döntős, nyolc között a magyar kézisek, trónfosztás atlétikában

Hétfőn újabb magyar érem született Lőrincz Tamás révén, de az csak kedden fog eldőlni, hogy arany vagy ezüst lesz belőle. Továbbjutott az olimpiát pocsékul kezdő női kézilabda-válogatott, döntetleneztek a férfi vízilabdázók, atlétikában trónfosztották a kenyaiakat, legenda születik a női középtávfutóknál, és európai győzelem a nagyon ázsiai tollaslabdában.

Tokió: az összes hétfői magyar eredmény egy helyen

A nap két meglepő kudarca: a sportlövő Péni István és a kalapácsvető Halász Bence nem jutott döntőbe.

Döntetlen az olaszok ellen a férfi pólóválogatott utolsó csoportmeccsén

Varga Dénes triplázott az 5-5-ös meccsen. A 8 között, már az egyenes kieséses szakaszban Horvátország vagy Spanyolország vár a csapatra.

Kína 11-9-re legyőzte a magyar női vízilabda-válogatottat az olimpia utolsó csoportmeccsén

A magyar csapat rengeteg kapufát lőtt az utolsó csoportmeccsen, ami nem fért bele a nagyon jól játszó kínaiak ellen. A negyeddöntőben Hollandia lesz a magyar válogatott ellenfele.

Az összes vasárnapi magyar eredmény az olimpiáról egy helyen

Az atlétikán kívül asztaliteniszben, vízilabdában és vitorlázásban van magyar érdekeltség.

A nap nyerőszámai az olimpián: 0,23, 29, 43, 354

Milák begyűjtött egy ezüstöt, feltámadtak a női kéziseink, negyeddöntős a férfi pólócsapat. Jamaica tarolt a női 100 sprintfutásban. Djoković dobált és csapkodott, újabb két számtól lépett vissza az amerikai tornászlegenda Biles, az utolsó léghajlító ezúttal a vizet igázta le a szél segítségével, a Baja méretű San Marino már két éremnél jár Tokióban. Ez történt szombaton az olimpián.

Hozta a kötelezőt a férfi pólóválogatott, 11-8-ra legyőzték az amerikaiakat, bejutottak a negyeddöntőbe

Lassú kezdés után magabiztos győzelmet aratott Märcz Tamás csapata, hétfőn az olaszok elleni meccsel zárul a csoportkör.

17-13: idegőrlő meccsen verte Japánt, negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

A csoport leggyengébb csapata 9-9-ig többször vezetett is ellenünk, nagyon gyenge védekezéssel nyertük meg a legkönnyebb meccset.