Egérszaros padló és penészes csülök miatt zárt be egy húsüzemet a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázat és engedély nélkül működés miatt függesztett fel a Nébih egy túrkevei húsüzemet. Az ellenőrzés során több mint kilenc tonna terméket vontak ki a forgalomból a felfüggesztés mellett.

A Nébih közleménye szerint az üzem több része, a dolgozók ruhája, a használt eszközök is mind piszkosak voltak. Több részen rágcsálóürüléket találtak, a falak és a mennyezet pedig több helyen rohadt. Mint írják: „Az üzemben előállított élelmiszerek tárolása több esetben alátét nélküli ládákban, a padozaton történt. Az egységben az eszközfertőtlenítők sem működtek, vagy nem rendelkeztek a megfelelő működés ellenőrzéséhez szükséges hőmérséklet-kijelzővel.”

A Nébih a vizsgálat során egy olyan szobát is talált, amely az üzem alaprajzán nem szerepelt: ebben egy gépkocsira szerelhető fagyasztókonténer volt. A tárolóban juhhúst és belsőségeket, szarvashúst és a padlóra dobált fagyott szarvastesteket találtak. Az üzemnek egyébként nem volt engedélye a juh- és vadfeldolgozásra sem. A Nébih felvételein az is látszik, hogy penészes húst és döglött bogarakat is tárolt a húsüzem:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!