Kilenc új városba lehet közvetlenül repülni Budapestről

2024. október 27. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc új járat lesz az október 27-én életbe lépő téli menetrendben Budapestről. Két új spanyol úti cél közül választhatunk: a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb, de talán legnépszerűbb tagja, Gran Canaria, valamint a modernitás és a történelem különleges egyvelegét nyújtó Bilbao is csak egy repülőútra lesz Budapesttől a téli menetrendben. Gran Canaria szigetére a Wizz Air, Bilbaóba pedig a Vueling légitársaság biztosít közvetlen járatokat a decemberi időszakban.

Bővül a Párizsba közlekedő légitársaságok köre: az EasyJet újrainduló heti 4 járatát az Air France heti 21 járata egészíti ki. A Ryanair megnyitja az utat egy másik közkedvelt francia város, Toulouse felé is.

Jelentős a növekedés Olaszország felé: a Wizz Air jóvoltából két tengerparti célállomás, Genova és Salerno csatlakozik a már meglévő tizenegy desztinációhoz.

A Wizz Air Marrákesbe induló járata is bekerült a menetrendbe. Az Atlasz-hegység lábánál elterülő marokkói város jellegzetes hangulatú bazárokkal és gyönyörű mecsetekkel várja az utazókat. A németországi Memmingenbe (innen München könnyen elérhető) is repül a légitársaság.

A nyári szezonban is üzemelő hosszútávú járatok közül a Shanghai Airlines sanghaji járata a téli menetrendben is napi rendszerességgel közlekedik, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe.

„Az idei téli szezonban még a tavalyinál is több ülőhely áll rendelkezésre a gépek fedélzetein, ráadásul utasaink kilenc új járat közül választhatnak, amelyek között a rövid városnézésre és a hosszabb felfedezésre vágyók egyaránt megtalálják a
számukra legkedvezőbb célállomást.

Budapest népszerűsége folyamatosan, látványosan növekszik, a téli időszakban is sok Magyarországra érkező turistára számítunk.

Nekünk, mint a budapesti repülőtér üzemeltetőjének az a feladatunk, hogy megteremtsük ehhez a bővüléshez a feltételeket, hozzájárulva ahhoz, hogy a turizmus nemzetgazdasági jelentősége tovább erősödjön” – mondta Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!