Milyen legyen a Nagykörút? November végéig szavazhat

2024. október 25. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Fejlesztené a budapesti Nagykörút Nyugati pályaudvar és a Boráros tér közötti részét a BKK. De hogy miként, hogyan, arról társadalmi egyeztetés indítanak. A projekt legfőbb célja, hogy egy élvezhetőbb, zöldebb és biztonságosabb útvonal jöjjön létre, amely a budapestiek igényeit és elvárásait helyezi előtérbe, nem pedig a városon csak áthaladó autóforgalom kiszolgálását. Ez biztonságos kerékpársávokat, a gyalogosok elsőbbségét biztosító fejlesztéseket, valamint a zöldebb és felújított közterületeket jelent. A projekt részleteit a BKK oldalán lehet megismerni.

A Nagykörút fejlesztése kapcsán az egyik legnagyobb lépés, a rendelkezésre álló közterület újraosztása volt, ami a kerékpársávok kijelölésével már 2020-ban megtörtént. Most a meglévő infrastruktúra fejlesztésére kerülhet sor, így

az egyes közlekedők rendelkezésére álló tér és kapacitás nem változna a jelenlegi állapotokhoz képest.

A projekt keretén belül rendezhetik a parkolási és rakodási viszonyokat, kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat a gyalogos és kerékpáros közlekedés. A fejlesztésnek köszönhetően fizikailag elválasztott, kétoldali, irányhelyes kerékpársávokat hoznak létre, emellett járdaszintre emelik a mellékutcák torkolatát.

A kérdőívet november 31-ig lehet kitölteni itt, de utcafórumokat is tartanak:

  • október 28-án, hétfőn 15:30–17:30 az Oktogonnál;
  • október 30-án, szerdán 15:30–17:30 a Blaha Lujza téren;
  • november 5-én, kedden 15:30–17:30 a Harminckettesek terén;
  • november 7-én, csütörtökön 15:30–17:30 a Corvin-negyednél.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!