Forbes: Feldarabolhatják a Mediaworksöt

2024. október 24. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Irányt vált a médiabirodalom. A Mediaworks több, kisebb, jobban irányítható részre szakad majd szét: lesz több, értelmiségi tartalom és új termékek, szélesebb spektrumon” – írja a Forbes egy Mediaworkshöz közeli forrás alapján. A laphoz eljutott értesülések szerint feldarabolhatják a kormányközeli médiabirodalmat, a Mandiner például a Mathias Corvinus Collegium (MCC) alá kerülne, aminek Orbán Balázs a kuratóriumi elnöke.

A Forbes ezt a változást Orbán Viktor kötcsei beszédével hozza összefüggésbe, amelyben a miniszterelnök a kormánypárti média teljesítményét bírálva arról beszélt, hogy szakpolitikai vitákra van szükség, és meg kell nyerni azokat.

A Forbes szerint nem meglepő, hogy a Mandiner a jövőben az MCC fennhatósága alatt működne, mivel a lap eddig is együttműködött a kormányközeli oktatási alapítvánnyal.

A Mediaworks a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozik, az ország legnagyobb kiadója, 76 lap tartozik hozzá, köztük az Origo, a Ripost, a Világgazdaság, a Mandiner, a Magyar Nemzet, a Hír TV és számos vármegyei napilap is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!