Bandaháborúnak hittek egy szerbiai lőgyakorlatot az ásotthalmi polgárőrök

2024. október 24. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Csak tájékoztatásul írom, hogy a migráns helyzet egyre rosszabb. Körülbelül fél órája nagyjából 10 percen keresztül sorozatokat adtak le a határ felől gondolom ismét területi vita van a migránsok szállítását szervező csempész bandák közt” – közölte az Ásotthalmi Tanyasi Polgárőr Egyesület titkára, pedig valójában szerbiai lőgyakorlat miatt dördültek lövések a határ túloldalán, vette észre a HVG.

A téves értesülést eredetileg közlő Délmagyarország hamar korrigált: „Frissítés: Megtudtuk, kik lövöldöztek a határon” – ezzel a címmel módosították az eredeti cikket. Ennek ellenére az továbbra is tartalmazza a fenyegető migránshelyzet taglalását, amelyet a tévedés nyomán fejtett ki a polgárőrség, és a #embercsempész banda #migránsbűnözés és #migráció címkék sem tűntek el a cikkből.

„Nem migránsok lőttek” – közölte a rendőrség is a félreértésre utalva, azt írták, a sajtóhírekkel ellentétben egy lőtéren dörrentek lövések Szerbiában. Közölték azt is, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is illetékes a szerb határnál, és jelenleg minden zavartalan, a migránsok nem tódulnak Magyarország területére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!