Egyszeri 200 ezer forintos jutalmat kapnak az árvízi védekezésben részt vevők

2024. október 23. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány döntött arról, hogy egyszeri nettó 200 ezer forintos pénzügyi elismerést kapnak azok, akik idén szeptemberben részt vettek a Duna magyarországi szakaszán levonult árvíz elleni védekezésben – olvasható a Magyar Közlönyben.

Az indoklás szerint a jutalom azoknak jár, akik a helyszínen közvetlenül részt vettek a védekezésben, illetve a terepi védekezést közvetlenül irányították, az önkéntesek azonban nem számítanak ide.

A kormányhatározat felhívja az árvízi védekezésben részt vett állami szerveket irányító minisztereket (a belügyminisztert, az energiaügyi minisztert, a honvédelmi minisztert, valamint a közigazgatási és területfejlesztési minisztert), hogy mérjék fel a vezetésük, illetve irányításuk alá tartozó szerveknél foglalkoztatott, elismerésben részesítendő személyek körét, ennek határideje október 25.

A határozat szerint az egyszeri juttatásokat a felmérést követően, a foglalkoztató állami szerven keresztül azonnal el kell utalni. A forrás biztosításáról a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!