Átveheti a budavári önkormányzat a Ruszwurm cukrászda üzemeltetését

2024. október 22. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

„A cél, hogy megmentsük ezeket a vendéglátóhelyeket és munkahelyeket” – mondta Böröcz László I. kerületi fideszes polgármester hétfőn a Magyar Nemzet szerint a Ruszwurm cukrászdával és a Korona kávéházzal kapcsolatban, melyek jövője igencsak sötéten alakult.

A Ruszwurm szerződését már 2015-ben felmondta az előző vezetés, 2019-ben a Kúria döntése után megindult a kiürítési eljárás is. A cukrászdák vezetője azt állította, hogy az előző polgármester, V. Naszályi Márta védelmi pénzt kért tőle. Ezt V. Naszályi tagadta, és rágalmazás miatt pert is indított.

„Az érintett vállalkozás azért nem fizet 2016 óta se bérleti díjat, se egyéb díjakat, mert az előző, Nagy Gábor Tamás által vezetett fideszes önkormányzattal vitában volt” – idézte fel a Telexnek a cukrászda ügyének kezdetét V. Naszályi Márta.

Böröcz a Magyar Nemzet szerint azt mondta, fontos, hogy a Ruszwurm és a Korona az I. kerületben tovább működhessen, de a tulajdonos tartozik közel háromszázmillió forinttal az önkormányzatnak, és arra esély sincs, hogy az önkormányzat megkapja ezt az összeget.

A polgármester szerint két lehetőségről beszéltek a Ruszwurm ügyvezetőjével: az egyik szerint az önkormányzat átveszi a céget, és tovább üzemelteti a cukrászdákat, de erre az ajánlatra nem érkezett a cégvezetéstől semmilyen válasz, a végrehajtó pedig október 22-én kiüríti a helyeket. Emiatt a polgármester szerint egyetlen lehetőség maradt, méghozzá, hogy a végrehajtást követően az önkormányzat átveszi az üzemeltetést. Ha ez megtörténik, novemberben újranyithatnak a cukrászdák, és az ott dolgozókat sem kell elküldeni, mondta Böröcz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!