Gyenge hidegfront jön a nemzeti ünnepre

2024. október 21. – 06:56

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn csupán vékony fátyolfelhők lehetnek az égen, országszerte folytatódik a száraz, napos idő, csapadék sehol sem lesz, olvasható az Időkép előrejelzésében. Északnyugaton élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Délután 15–20 fokot mérhetünk.

Kedden napközben újra a napsütésé lesz a főszerep. A Dunántúl északi felén helyenként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalra –3 és 9 fok közé hűl le a levegő, majd délutánra 16 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására több lesz felettünk a felhő, de hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenhol lehetnek. Gyenge, jelentéktelen csapadék csak néhol nyugaton fordulhat elő. Az északi, északkeleti szél estétől északkeleten feltámadhat. Napközben 15-20 fok valószínű.

Csütörtökön és pénteken a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását napközben többnyire derült, napos idő követi. Csütörtökön északkeleten az északkeleti, északnyugaton a délkeleti szél lehet élénk, majd pénteken a Dunántúl északi-északnyugati felén többfelé feltámadhat, néhol erős lehet a déli-délkeleti irányú légmozgás. Délutánonként 15–20 fokra készülhetünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!