Havonta 1,1 millió forintért ad tanácsot Karsay Ferenc fideszes polgármesternek volt felesége, aki szintén fideszes képviselő

2024. október 21. – 07:09

Havonta 1,1 millió forintért ad tanácsot Karsay Ferenc fideszes polgármesternek volt felesége, aki szintén fideszes képviselő
Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Budafok-Tétény kormánypárti önkormányzati képviselője, Krieger Krisztina havi 1,1 milliós megbízási díjért ad tanácsot a kerületet vezető Karsay Ferenc fideszes polgármesternek, írja a HVG.

A képviselő a vagyonnyilatkozatában is feltünteti a havi bruttó 1,1 millió forintos díjat, amit az egyébként több százezer forintos képviselői tiszteletdíjon felül kap kézhez. Ezen kívül bruttó 326 ezer forintos bevétellel is rendelkezik könyveléssel foglalkozó egyéni vállalkozásából.

Krieger Krisztina egyébként Karsay Ferenc volt felesége, lányuk, Karsay Lilla indonéz nagykövet.

Perlai Zoltán, a képviselő-testület DK-s tagja szerint ez a pozíció így etikátlan és jogszerűtlen is, és keresni fogják a jogi lépéseket, amelyek segítségével ez megszüntethető. Azt is mondta a HVG-nek, hogy Krieger Krisztina az előző ciklusban elnöke volt a pénzügyi bizottságnak, alelnöke volt a környezet- és közrendvédelmi bizottságnak, és tagja volt az oktatási bizottságnak is. A lap megkereste Kriegert és a polgármesteri hivatalt is, utóbbitól ugyan kapott választ, de a cikk megjelenésével letiltották annak közlését.

Krieger Krisztina Facebookon reagált a HVG cikkére, szerinte megválaszolta az általuk feltett kérdéseket, de a cikk végül teljesen másról szólt. "Megtévesztő, lejárató céllal született, olyan ember megbízásából, akivel éppen a közös munka alapjait igyekszünk lerakni, s kinek párttársáról így fogalmaztam a kampány során, amikor azt kérdezték tőlem, mire vagyok a legbüszkébb: „aki hozzám fordul a problémájával, tapasztalhatja, hogy legyen az egy közösséget érintő nagyobb, vagy akár személyes, kisebb probléma, mindig elérnek és nyitott vagyok a segítségre; az önkormányzati munkámban a bizottságokban, képviselő-testületben a szakmaiságot tekintem elsőrendűnek; a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottságban – habár különböző politikai oldalon állunk – kiváló az együttműködésünk a DK-s elnökkel”, írta.

Az is szerepel a posztban, hogy Krieger 1998 óta (egy négyéves ciklus kihagyással) önkormányzati képviselő, egészen pontosan most hatodszorra. Szerinte az eltelt huszonhat év során alaposan megismerte a hivatal működését, és tudja, hogyan lehet hatékonyan segíteni a körzetben élők problémáinak megoldását.

“Önkormányzati megbízásom tárgya nincs összefüggésben a képviselői vagy frakcióvezetői munkámmal. A szerződésben rögzített feladatok egy része átfedésben van a korábbi társadalompolitikai koordinátoréval, más területekkel is kiegészülve. Nem új állásról van szó. Nap mint nap bejárok dolgozni a hivatalba, miközben képviselői teendőimet is maradéktalanul ellátom, amiről bátran megkérdezhetők, akiktől felhatalmazást kaptam”, írta.

Krieger Krisztinának a vagyonbevallása szerint részesedése van egy XXII. kerületi telekben és egy XIII. kerületi lakásban, illetve teljesen az övé egy budafok-tétényi lakás. Két autóval rendelkezik, készpénzben 950 ezer forintja van, pénzintézeti számlakövetelése 2,4 millió forint, adóssága pedig 11,7 millió forint.

A budafok-tétényi rendelet szerint a képviselői alapdíj a mindenkori minimálbér 80 százaléka, és ez további pótlékokkal egészülhet ki: ha valaki bizottsági elnök is, akkor ezt az összeget az alapdíj 200 százalékával kell növelni. A további tagságokért havonta az alapdíj 30 százaléka jár pluszban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!