Eltévedtek az erdőben, rendőrök juttatták haza a gyengénlátó házaspárt

2024. október 18. – 20:40

Másolás

Vágólapra másolva

Kirándulni indult egy házaspár a budai erdőségben, Szűcs-Benda Róbert gyengénlátó, felesége pedig vak, gyakran tesznek hosszabb sétákat kettesben. Ahogyan azonban a Blikk cikkéből kiderül, a férj javaslatára aznap új útvonalat választottak, hogy gyorsabban felérjenek a Széchenyi-hegyhez, de sajnos irányt tévesztettek, így Róbert úgy gondolta, jobb, ha segítséget hív.

Róbert mindig előre elképzeli, hogy merre fognak menni, és melyik út hová vezet, most azonban kifogott rajtuk egy ismeretlen ösvény, amelynek egy rövidebb útvonal reményében vágtak neki. Hamar rájöttek, hogy baj van, és nem tudják, hol vannak pontosan, ezért Róbert hívta a 112-t. „Talán idővel magunktól is megtaláltuk volna a helyes utat, de biztosabbnak gondoltam, ha rendőri segítséget kérek” – mondta a férfi.

Végül egy rendőrautó ment ki hozzájuk, amely szirénával jelezte, hogy közeledik. A rendőrök kihozták őket a bozótos területről, majd kiderült, hogy valójában alig 100 méterre voltak tervezett úti céljuktól, amikor telefonáltak. A segítőkész rendőrök végül hazavitték őket, a házaspár eldöntötte, hogy ezen túl csak ismert terepen fognak sétálni

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!