11 ezer lottószelvényt vett a nyereményéből egy pécsi férfi a hatvanas években, a folytatást már sejtheti

2024. október 18. – 19:26

11 ezer lottószelvényt vett a nyereményéből egy pécsi férfi a hatvanas években, a folytatást már sejtheti
Lottóhúzást és tárgynyeremény-sorsolást közvetít az MTV – Forrás: Fortepan / Rádió és Televízió Újság

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel múlt szombaton nem volt telitalálatos az ötös lottó sorsolásán, szombaton már 6,525 milliárd forint lesz a halmozott nyeremény. Ennek kapcsán ástunk elő egy történetet. A korabeli, főleg 1969-es híradások szerint egy pécsi illető az egyik lottózóban az akkori áron, 3 forint 30 fillérért vett egy szelvényt. Ezzel nyert 560 forintot (a szelvény árához hasonlítva, mintha ma 70 ezret nyert volna). Következő héten az egész nyereményből szelvényeket vásárolt, és lett is egy négyese, ami akkor 36 ezer forintot ért.

A történet akár itt boldog véget is érhetett volna, de nem ez történt: az illető vérszemet kapott, és ismét az egész nyereményből szelvényeket vett (mai áron számítva bő 4 millió forintot áldozott erre), valamint kivett 8 nap szabadságot is.

Mi volt a terv?

A következő mesés nyereményből részt ígérve szelvénykitöltőket vett fel, akik három nap, három éjjel ikszelgették golyóstollal a számokat mind a 11 ezer – egész pontosan 10 909 – szelvényen. Amikor végeztek, zsákokba tették a sok szelvényt, úgy vitték el feladni, ahol a férfi csak a fiókvezetőnek volt hajlandó átadni őket.

Volt nagy várakozás a húzáskor, öten álltak neki átfésülni a szelvényeket. Minden nyereménynél felkiáltottak:

Kettes! Megint egy kettes! Egy hármas! És... ennyi.

Összesen hatszáztíz forintot nyertek, ezt elosztották a szelvényt kitöltőkkel. Állítólag a férfi utána még sokáig böngészgette a szelvényeket, hátha csak nem vettek észre valamit, de hiába.

(A magyar újságidézetek forrása az Arcanum archívuma volt.)

A cikk a Telex és az Arcanum partneri együttműködésével jött létre. Az Arcanum adatbázisában az elmúlt 250 év újságjainak, magazinjainak több tízmillió oldala néhány kattintással elérhető. (x)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!