Telefonáló buszsofőr miatt indított vizsgálatot a BKV

2024. október 16. – 05:53

Másolás

Vágólapra másolva

A mobilt szorosan a füléhez tartva telefonált hosszasan egy buszsofőr október 10-én, a 85-ös buszon Budapesten, amikor pedig az egyik utas megjegyezte neki, hogy tegye már le, mert sokan vannak a buszon, annyit válaszolt: „És?”. „Előre ültem, és láttam, hogy a hölgy telefonálgat. Felvettem a mobilommal, majd szóltam is neki” – mondta a Blikknek az olvasó, aki előbb az Örs vezér téren lévő, buszsofőrök számára kialakított pihenőhelyen érdeklődött, hogy hol tehetne bejelentést a történtekről, de érdemi választ nem kapott, többnyire csak kinevették.

A Blikk olvasója szerint később megérkezett a pihenőbe az érintett buszvezető is, aki azt mondta, hogy meghalt az egyik kollégája, emiatt kellett telefonálnia. Az olvasó szerint ezután alig akarták kiengedni a pihenőhelyről, közben pedig élcelődtek rajta.

A Blikknek a BKV azt válaszolta, hivatalos panasz nem érkezett hozzájuk, de a lap által megmutatott videó alapján „haladéktalanul vizsgálatot indítanak. (…) A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető a KRESZ-t megsérti, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyához igazodva. Ezért társaságunk a szükséges munkáltatói intézkedést megteszi” – közölték azzal, hogy még a jelentős foglalkoztatási létszám mellett is egyedi esetről van szó, „a munkatársainkra egyáltalán nem jellemző a hasonló viselkedés”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!