Gulyás: Amennyire lehetséges, biztonságban vannak a Libanonban szolgáló magyar katonák

2024. október 16. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

Breuer Péter, a Heti TV munkatársa arról kérdezte Gulyást, hogy biztonságban vannak-e a Libanonban szolgáló magyar békefenntartók. Gulyás szerint relatív biztonságban vannak.

Breuer ezután a Sorsok Házáról kérdezett, amiről kiderült, hogy nem fog megnyitni a közeljövőben. Gulyás szerint elsősorban a zsidó szervezetek közötti konfliktusok miatt nem tudott ez megnyitni.

Breuer ezután a Ferihegyre vezető közlekedésről kérdezett. Gulyás szerint vasutat és egy gyorsforgalmi utat is építenének a repülőtérre, de nem tudja, melyik lesz hamarabb kész. A kormány még arról se döntött, hogy az országos vasúthálózat érje el Ferihegyet, vagy külön pályát építsenek oda.

Breuer ezután a 13. havi nyugdíjról kérdezett, amit Gulyás szerint a kormány nem hajlandó eltörölni. Akkor sem szeretnék megszüntetni ezt a juttatást, ha elemző intézetek ezt javasolják.

Breuer rákérdezett, hogy lehetséges lenne-e, hogy a miniszterek egyértelműbben fogalmazzanak a nyilvánosság előtt, és akkor ne kelljen magyarázkodniuk kijelentéseiért. Gulyás azt írta: fel nem foghatja, hogy kik és miért láttak bele antiszemitizmust Lázár János Vitézy Dávidot támadó bejegyzésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!