A korábbi zuglói DK-s alpolgármester hasba rúgta párttársát a DK-gyűlés után

2024. október 16. – 07:16

Másolás

Vágólapra másolva

Tettlegességig fajult a vita Horváth Zsolt korábbi zuglói alpolgármester és addigi párttársa, Tóth Attila között a zuglói Demokratikus Koalíció múlt heti taggyűlésén – írja a 24.hu. Horváth a taggyűlést követően annyit közölt, hogy véget ért a zuglói politikai pályafutása, hivatalosan is lemondott a DK-s választókerületi elnöki tisztségéről, és ezzel egy időben bejelentette a pártból való kilépését is. Horváth akkor azt közölte még, hogy szervezkedés indult ellene, ezért döntött úgy, hogy végleg otthagyja a pártot.

Arról azonban nem írt, hogy előzőleg tettlegességig ment egy vita közte és a DK egyik önkormányzati képviselője, Tóth Attila között. A gyűlésen meg kellett nevezni Rózsa András polgármester kérésére, hogy kiket jelöl a párt alpolgármesternek. A lap úgy tudja, hogy a gyűlésen központi téma lett a pártközpont által kijelölt Oláh Zsolt személye, pontosabban személyének kijelölése, és információik szerint ez nagyban hozzá is járult Horváth lemondásához.

Horváth egyébként a választás előtt ellentétbe kerül a DK vezetőivel, mert ő és a helyi szervezet a megválasztott Rózsa Andrást támogatta, a párt viszont a későbbi vesztesnek, Horváth Csabának engedélyezte a DK-logó használatát. Horváth Csaba viszont 2022-ben bizalomvesztésre hivatkozva megvonta Horváth Zsolt alpolgármesteri jogköreit. Horváth ezen a gyűlésen fel is hozta, hogy átnyúltak a feje fölött, és hogy ez nem tetszett neki.

Horváth és Tóth között ezután csúcsosodott ki a feszültség: a volt alpolgármester személyi kérdésekről vitázott Tóth-tal, aki próbált távozni a helyszínről. Egy ponton azt gondolta Horváth – legalábbis a 24-nek ezt mondta –, hogy Tóth meg akarja ütni, ő pedig ekkor

hasba rúgta.

Az eset után a sérelmezett képviselő rendőrségi feljelentést tett, orvosi látlelet is készült.

„Valóban igaz, hogy Horváth Zsolt kilépett a pártból, és lemondott a választókerületi elnökségről egy múlt heti taggyűlésen. Ami pedig már a taggyűlés után történt, azt a rendőrség vizsgálja” – válaszolta a párton keresztül a lapnak Tóth. A BRFK garázdaság vétsége miatt indított nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!