Évekig bántalmazta és rettegésben tartotta családját egy nyíregyházi férfi

2024. október 16. – 12:46

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt és öt év börtönbüntetést indítványozott az ügyészség egy nyíregyházi férfival szemben, aki évekig bántalmazta feleségét és gyerekeit – írja közleményében a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

A férfi és felesége között az évek során megromlott a viszony, egyre gyakoribbak lettek a veszekedések. A férfi eleinte megpofozta feleségét és megszorította a karját, egy idő után pedig már olyan erővel bántalmazta, hogy az nyomokat is hagyott a nő testén. Férje utasítására a nőnek ezeket a nyomokat mindig el kellett tüntetnie alapozóval.

Feleségét tulajdonának tekintette, a vádirat szerint a férfi elvárta tőle, hogy „uram, parancsolóm”-nak nevezze őt. A nőt szexuálisan is bántalmazta és azzal fenyegette, ha elhagyja, megöli. Egy alkalommal egy égő ronggyal a kezében járkált fel-alá és azzal fenyegette családját, hogy felgyújtja a házat. Egy másik alkalommal egy késsel a kezében fenyegette feleségét, de az is előfordult, azt mondta, kinyomja a szemeit.

A férfi agressziójának sokszor a gyerekek is tanúi voltak, akik több alkalommal megpróbáltak közbelépni. Legutóbb idén március elsején bántalmazta a családját: ekkor többször ököllel ütötte és meg is rúgta feleségét. Mikor a hatéves kisfiú szülei közé állt, a férfi őt is megütötte.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit szexuális és kapcsolati erőszakkal, testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja, beismerése esetén 5 év börtönbüntetést indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!