Lelépett a Blahán a pirosnál a zebrára, elütötte egy 90-nel száguldó motoros, a gyalogos kaphat egy év fogházat

2024. október 15. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélete a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki korábban a Blaha Lujza téren lelépett a piroson a zebrára, ahol elütötte egy motoros – írja a birosag.hu. A bíróság a férfit előzetes mentesítésben részesítette, az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és a védője pedig felmentésért fellebbezett.

Az ítélet szerint a férfi 2019. június 25-én éjszaka ittasan a piros lámpa ellenére lelépett a Blaha Lujza tér egyik zebrájára. Megpróbált átkelni, de útközben elütötte őt egy zöldön haladó, de a megengedett sebességet túllépő motoros.

A Blikk úgy tudja, hogy a férfi körélnézés nélkül próbált átszaladni az úton, motoros pedig az 50-es sebességhatár ellenére 93-mal haladt. Szintén a Blikk írja, hogy a motoros megpróbálta kielőzni az előtte átszaladó férfit.

A bíróság közleménye szerint a motoros az ütközés után elesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy több mint egy évvel később, 2020. október másodikán meghalt. A bíróság megállapított, hogy a halálát közvetlenül az ütközés közben szerzett sérülései okozták.

A piroson a zebrára lelépő férfi maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket szenvedett. A bírónő szerint, ha a motoros nem halt volna meg, most ő is vádlott lenne.

A gyalogost most első fokon egy év két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a büntetlen előéletét, azt, hogy a balesetben ő maga is súlyosan megsérült, valamint az erős sértetti közrehatást és az időmúlást, míg súlyosító körülményként a terhelt ittasságát vette figyelembe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!