A DK-s Sebián-Petrovszki László váltja Bedő Dávidot a melegeket képviselő parlamenti csoport élén

2024. október 12. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

A momentumos Bedő Dávidot a DK-s Sebián-Petrovszki László váltja a parlamentben működő Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport élén – jelentették be. A különböző ellenzéki pártok képviselőiből álló csoport célja az LMBTQ-emberek parlamenti képviselete.

A DK-s, MSZP-s, momentumos és párbeszédes képviselőkből álló képviselőcsoportot a 2022-es választások után alapították. Szerintük „egyedülálló az, hogy egy olyan rezsimben, mely arra épül, hogy magyart magyar ellen hangoljon, létezik egy olyan politikai képviseleti csoport, amely a pártpolitikai érdekeken felül helyezi az LMBTQ-közösség megcsorbult jogainak visszaállításáért folytatott küzdelmet.”

Közleményükben azt írták: „az elmúlt évben sem sajnálta a kormány a gyűlöletkeltést a magyar közbeszédből: lépten-nyomon el akarják hallgattatni az LMBTQ-embereket és ellehetetlenítik a munkánkat, erről Kövér házelnök már személyesen gondoskodik, hiszen eseményeinket kitiltotta az Országházból. Mára már megszokottá vált az, hogy könyveket fóliáznak, hogy kiállításokat kordonoznak el, limitálják az információhoz való hozzáférésünket.”

A képviselőcsoport tagjai, és a mögöttük álló négy párt szeretne „üzenni azoknak a meleg, leszbikus, biszexuális, transz és queer embereknek, akik bármilyen okból kifolyólag is arra kényszerülnek, hogy a mindennapi életükben titkolniuk kell azt, akik valójában: csoportunk új elnöke Magyarország, kevés, nyíltan meleg politikusának az egyike, aki immáron több évtizede képviseli a magyar LMBTQ-társadalmat a politikában.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!