Kovács Gergely leállíttatta a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontási munkálatait

2024. október 12. – 07:29

Másolás

Vágólapra másolva

Leállíttatták a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontási munkálatait – derült ki Kovács Gergely, XII. kerületi polgármester Facebook-posztjából.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke azt írta, hogy kiküldték a rendőrséget és a Kormányhivatal dolgozóit a helyszínre, akik leállíttatták a bontást, és kötelezték a tulajdonost az általa okozott életveszélyes állapot elhárítására. Hozzátette: az önkormányzat a védett épület helyreállítására fogja ezután kötelezni a céget.

„És talán tanulnak annyit a történtekből az ingatlanbefektetők, hogy a XII. kerületben mostantól be kell tartani a szabályokat és az új vezetés nem a befektetők, hanem a kerület lakosainak az érdekeit fogja nézni” – tette hozzá.

A korábban szanatóriumként, majd kórházként működő zugligeti villát 2016-ban árverezték el. 2020-ban a Hegyvidéki önkormányzat egy határozattal tette lehetővé, hogy építkezzenek a 7460 négyzetméteres telken. De maga a villa épülete elővédelem alatt állt, így nem lehetett volna bontani, amíg le nem zajlott volna a 2026-os értékvizsgálati folyamat – írta Kovács.

„A tulajdonos egy kft.-n keresztül a Szivek-család vagyonkezelő alapítványa. (…) Ezek után nyilván mi sem leszünk barátságosak, jön a telekre és valamennyi kerületi Szivek-érdekeltségre a változtatási tilalom. Bár gondolom majd az is nagyon érdekli őket”

– mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!