Cigarettacsempészet miatt tartóztatták le a szolnoki Tisza-sziget koordinátorát

2024. október 11. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Cigarettacsempészet miatt tartóztatták le a szolnoki, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tisza-szigetek koordinátorát, írja a Mandiner. A kormányközeli lap információi szerint négy személyt gyanúsít jövedéki adózás alól elvont dohány és cigaretta megszerzésével és azzal való kereskedéssel a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség, és egyikük a már említett koordinátor.

Az ügyészség két gyanúsított esetében különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás, míg a másik két gyanúsított esetében pedig jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntettének gyanúja miatt kezdeményezte a letartóztatást szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva.

A Magyar Péter vezette Tisza Párt közleményében elismerte, hogy a cigarettacsempészettel vádolt szolnoki férfi valóban az egyik Tisza-szigethez kötődött. Miután tudomásukra jutott, hogy büntetőeljárás indult ellene, azonnal törölték a regisztrációját. „A TISZA-szigetek civil szerveződések, amiket lelkes támogatók alapítanak és szerveznek. Ezek biztosítják a társadalmi bázisunkat, de jogi felhatalmazás nélkül működnek. A gazdasági bűncselekményekkel vádolt szolnoki férfi az egyik TISZA-szigetünkhöz kötődött. Még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásunkra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal töröltük. A TISZA Párt átláthatóan működik és szigorú szabályok garantálják a tagjaink feddhetetlenségét. Minden törvényes eszközzel azon dolgozunk, hogy tiszta közéletet teremtsünk, miközben magunkkal szemben is a legszigorúbb szabályokat alkalmazzuk” – írták.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!