Péntekig tart az októberi nyár

2024. október 8. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy közeledő hidegfront előoldalán erős déli áramlás alakult ki kedden térségünkben, ami szinte nyáriasan meleg levegővel árasztja el a Kárpát-medencét. A hőmérséklet elérte a 25 fokot, sőt néhol meg is haladta azt, délnyugaton ugyanis 27 fok közeli értékeket is mértek, írja az Időkép.

Szerdán kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és összességében sok helyen valószínű eső, zápor, áll a HungaroMet előrejelzésében. A déli, délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19-25 fok között valószínű, keleten a front érkezése előtt állhat be a maximum, de a tartósabban felhős, csapadékos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.

Csütörtökön a köd feloszlása után a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de eközben nyugat felől egyre több és vastagabb felhő érkezik. A nap második felében nyugat, északnyugat felől a Dunántúlon több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 21–27 fok között alakul, a délnyugati, déli tájakon lesz a legmelegebb.

Pénteken nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, azonban északkeleten maradhatnak tartósan felhős tájak is. Napközben a Dunától keletre fordulhat elő eső, zápor. Többfelé megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. A csúcshőmérséklet 15–22 fok között várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!