Egy ittas férfi légpuskával lövöldözött a szomszédjaira Borsodban, eltalált egy kiskorú gyereket is

2024. október 8. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki Borsodban egy légpuskával többször rálőtt a szomszédjában lakó nőre és családjára – írja a Miskolci Járási Ügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint tavaly július elején a férfi már ittas állapotban volt, amikor elkezdte szidni a szomszédjában lakó nőt, majd kiment az utcára, és megmutatta neki a nemi szervét. Eközben szexuális tartalmú fenyegetéseket kiabált.

Erre a nő rokonai is kimentek az utcára, mire a férfi beszaladt a saját udvarára. Egy gereblyét vett a kezébe, azzal próbálta megütni a nőt, de nem járt sikerrel. A nő megfogta a szerszám nyelét és a földre nyomta.

A férfi itt még nem hagyta abba, ismét bement a házba, elővett egy légpuskát, és többször rálőtt a szomszédjaira. Az egyik lövés eltalálta a nő kiskorú fiát, aki könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádirat szerint a légpuskát a férfi szülei szerezték be, de a férfi nem tudta, hogy az lőfegyvernek minősül.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat. A férfi büntetlen előéletű, ellene az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést és közérdekű munka büntetést kért, valamint kezdeményezték a fegyver elkobzását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!